2021 10. kitabı
Başından sonuna kadar heyecanın hiç bitmediği sürükleyici bir kitapdan bahsetmek istiyorum. Muhteşem kurgusu ile ilk sayfalarından itibaren sizi şaşırtacak bu macera kitabı tüm zamanların en çok satılanları listesinde yer alıyor. Olaylar Paris Louvre müzesinde işlenen bir cinayetle başlayıp birbiriyle kusursuz şekilde bağlanarak ilerliyor. Harvardlı simgebilim uzmanı Robert Langdon ve Sophie Neveu’nun hristiyanlık tarihinin en derin, en gizli ve tüyler ürpertici sırlarına ulaşmak üzere çıktığı yolculuk, tükenmek bilmeyen maceralar ve sayısız yeni bilgilerle beynimizi alt üst ediyor. Şahsen ben içinde bilmediğim ve şimdiye kadar duymadığım çeşitli konular, kişiler ve yerlerle ilgili araştırma yapmak için Google’ın altından girip YouTube’un üstünden çıktım. Ne amaca hizmet ettiğinden habersiz olduğum tarikatlar (Opus-Dei, Sion) , adını ilk kez duyduğum kişiler (Magdalalı Meryem) , türlü türlü simgeler (kutsal kase , beş köşeli yıldız ️, bıçak , kadeh , gül ) ve daha neleeerr neleeerr. En çok araştırdığım konulardan biri de yüzyılların dehası Leonardo Da Vinci ve eserleri oldu. Vitruvius adamı, Mona Lisa , Son Akşam Yemeği tablolarını incelerken dahi olduğu kadar da esrarengiz bir sanatçı olan bu şahsın bilmediğim yeteneklerini ve hayatını öğrenmiş oldum. Yaşasın bilgi açlığını doyuran kitaplar . Bir de şunu eklemek istiyorum, eğer önce bu filmi izleyip kitabı okumayı gereksiz bulduysanız hemen fikrinizi değiştirebilirsiniz. Bazen ister en ünlü yapımcılar çeksin, en güçlü oyuncular oynasın kitaptan aldığımız tadı filmden alamıyoruz. Bu da o filmlerden biriydi benim için. Merakla izlemeye başlasam da “kitabı daha heyecanlıydı” diyerek bitirdim. Neyse çok konuştum. Hoş kalın hoşça kalın, kitapla kalın
Da Vinci ŞifresiDan Brown · Altın Kitaplar · 200352,8bin okunma