Sesiyle Gelen
|103|
Bu akşam yazar @murat.dai kaleminde #sesiylegelen öykü kitabı ile geldim. Kitap dokuz öyküden oluşmakta. Bazıları okuru iç dünyasına çekmekte iken bazıları çevremizdekilerin değerini irdelemelerine vesile oluyor. Falat nedendir bilmem ara ara okumakta zorlandım. Belki de benim yoğun olduğum bir döneme denk gelme talihsizliğini yaşadığı içindir bu durum. Bu yüzden daha sakin bir zamanda tekrar okumayı düşünüyorum ve bir yargıya varamıyorum henüz kitap hakkında . Her şeye rağmen güzel bu kitabı okumama vesile olan @kitapyaziatolye tekrar çok teşekkür ederim.
Konu olarak dokuz öykünün arasından en beğendiğim öyküyü ele aldım.
Konusu nedir ?
Gadasını aldığım
Eyüp evinden çok korktuğu büyükbabasına yine yemek götürmüştür. Büyükbabası annesinin arada temizliğe gittiği bakımsız bir evde tek başına yaşamaktadır. Ayrıca bu ziyaretinde evde farelerin dolaştığını öğrenmiştir Eyüp. Bir diğer gün gitmemekte direten Eyüp, bu sefer annesi ile gitmiştir büyükbabasının evine. Fakat kapıya açan olmamıştır ve annesi balkondan girerek ulaşmıştır ses vermeyen büyükbabasına. Annesinin büyükbabasını baygın bir vaziyette bulunca taksiye atlayarak hastaneye giderler. Ama Eyüp'ün büyükbabası için çok geçtir.
Bir başka kitapta buluşmak üzere, edebiyatla kalın
#hangikitap