2021 49. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2021 13:33
Kaç yıl geçerse geçsin, güncelliğini yitirmeyecek bir kitap. Zübükzâde İbraam'ın halkı kandırmasına rağmen önce belediye başkanı, sonra milletvekili seçilmesi, hiçbir vaadini tutmamasına karşın desteklenen adam olması kitabın konusudur. 40 yıl önce okuyan da, şimdi okuyan da, 40 yıl sonra okuyan da gününün politikacılarını görecek bu kitapta. Memleket insanını bu kadar iyi tanıyan, bu kadar incelikli ve harika betimlemelerle anlatabilen ve bunu yaparken güldüren ve düşündüren yazarların sayısı bir elin parmaklarını geçmez herhalde. Aziz nesin bir yazısında der ki: Şimdi çok iyi anladım ki, Zübük bir tane değil, biz hepimiz birer zübüğüz. Bizim hepimizin içinde zübüklük olmasa, bizler de birer zübük olmasak, aramızdan böyle zübükler büyüyemezdi. Hepimizde birer parça olan zübüklük birleşip işte başımıza böyle zübükler çıkıyor. Oysa zübüklük bizde, bizim içimizde. Onları biz, kendi zübüklüğümüzden yaratıyoruz. Sonra, kendi zübüklüklerimizin bir tek Zübük’te birleştiğini görünce ona kızıyoruz. Keyifli okumalar.
ZübükAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 20138,3bin okunma