Selam kitap dostlarım
Biliyorum ki bir çoğunuz benim gibi güçlü kadın karakterleri okumayı seviyorsunuz. Kitabımızın yazarı @payelll_ in hikayelerini sevme nedenlerimden belki de en önemlisi hep güçlü kadın yazmasıdır. Kendisini başka platformlardan çok uzun zamandır takip ediyorum ve hikayelerinin her birini birden çok defa okudum. Yazarımız aşkı, aile bağlarını ve dostlukları bildiğiniz efso yazıyor. Bu hikâyenin kitap olmasını uzunca bir süre bekledim. Ana karakterler Ayşem ve Doğan olsa da onların yanında diğer yakın akraba ve arkadaşlarında hikayelerine değiniyor. Bu da hikayeyi zenginleştiriyor. Çünkü her biri okunmaya değer aşklar,hayatlar yaşıyor. "Ayrılıklar da sevdaya dahil" demiş şair. Ayşem kendine sakladığı sebeplerle ayrıldı Doğan 'dan. Bekle demedi. Sadece gidiyorum dedi. Doğan beş koca yıl bekledi. Ayşem geri geldi. Doğan'a ya benimsin ya benim, kara toprak bile yok sana dedi. Belki dışardan gören şımarıklık sandı ama Ayşem' in çok derin kanayan yaraları vardı. Kanından olmasa da canından kardeşi Gülperi için alması gereken intikam kabuslarınının sebebiydi. Doğan' a bunları sezdirmeden aşktan sevdadan ne alabilirse alıp, sonrada Gülperi 'nin katillerini bulması gerekiyordu. Ayşem hem Doğan'ı yaşadı, hem Urfa'nın töreleriyle savaştı. Düşmanını güçte olsa buldu. Ama bu saklı intikamı yanında çok şeye mâl oldu. İlk kitap boğazımı düğümleyen bir yerde bitti. İkinci için bir an önce çıksın diye temennilere başladım. Bu arada hikayenin tamamını daha önce iki defa okudum. Ama ilk defa okuyormuş gibi aynı duyguları yaşadım. Tarzı sevenlere kesinlikle öneriyorum.
Sevgili @payelll_ biliyorsun her zaman, her platformda seninleyim.