···Okunma: 17 Mayıs 2021 18:35 Merhabalar...
Kitabımız; Amerikalı bir blogger yazarı olan Mark Manson’un, internet üzerinden kişilere verdiği tavsiyelerin harmanlamasıyla ortaya çıkmış.
Kitabı okurken hissettiğim duygu şu idi; Sanki yakın bir dostumuzu karşımıza almışsız ve gündelik sorunlarımızı ona açıp, dertleşiyoruz ve o da bize ciddi bir ağızdan uzak kendi düşüncelerini söyleyip, bize tavsiyeler veriyor gibiydi.
Kitabın kapağına ilk baktığımızda sanki dünyada ve çevremizde olup biteni görmezden gelebileceğimizi, hiçbir şeyi kafaya takmayacağımızı öğretecek gibi geliyor. Ama kitabın bize sunduğu daha farklı. Elbette hiçbir şeyi kafaya takmamak imkansız. Önemli olan ufak tefek, gereksiz konuların yerine hayatımıza değer katacak konuları ve bu konuda yapacaklarımızı kafaya takmak.
Örneğin iş yerinde birine kızıp gün boyu onu kafaya takarsanız elbette gününüz zehir olacaktır.Ama evde seni bekleyen çocuğunu nasıl mutlu edeceğini düşünüp, bir şeyler yapmak için planladıklarını kafaya takarsan gün senin için daha değerli ve önemli olacaktır.
Diğer kişisel kitaplardan farkı bize eşsiz bir hayatın olacağını ileri sürmüyor sadece değer yargılarımızın farkına varıp neyi kafayı takıp, takmayacağımızı ayırt ederek hayatımızı ona göre ilerletmemizi tavsiye ediyor.
Hayatının kötü gittiğini düşünüp, kendini üzmek yerine harekete geç.İnsanoğlunun isteyipte değiştiremeyeceği bir şey yoktur.
Sadece İNANIN...