·128 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2021 02:10 Selamlar
İçsel Kentler serisinin ikinci kitabı olan Albatrosun Çocukları'nı #okudumbitti. Yine yazar kalemiyle kendine bağladı beni. Ateş Merdivenleri'ne nazaran daha çok sevdim kitabı çünkü bu kitapta karakterlerin çocukluklarına bolca yer verilmişti. Bu yüzden hepsi ile yakınlık kurabildim.
Kitap, "Mühürlü Oda" ve "Kafe" olarak iki bölüme ayrılmış. Birinci bölümde, Djuna karakterinin çocukluk yıllarını okuyoruz. Tutkularını, korkularını, aşklarını bir bir anlatmış yazarımız. (En çok Djuna karakterini sevdim diyebilirim.) İkinci bölümde ise Jay, Lilian, Sabina karşımıza çıkıyor tekrardan. Jay'in vurdumduymaz halleri, Jullian'ın ona olan aşkı ve kaybetme korkusu ile devam eden, birbirine zıt iki kadın ve iki erkeği okuyoruz.
İlk kitapta hissettiğim duyguları bu kitapta da hissettim. Nin çok güçlü bir kalem, her ne kadar yazdıkları uç noktalar gibi görünse de kadın erkek ilişkilerine doğru bir şekilde değinmiş diyebilirim. Şairane bir üslupla yazılmış bu kitabı tavsiye ediyorum.