···Okunma: 20 Mayıs 2021 23:18 Herkese merhabalar. Birkaç gündür okuduğum kitabın konusundan burada da bahsedeyim dedim.
Dünya artık iki tür insan ayrımıyla işliyorken, zengin you'lar ve yoksul mei'ler insanlığın son durumunu gözler önüne seriyor. Hava kirliliğinin gözle görülür düzeyde bozulması sonucu salgın hastalıklar ve zayıflayan insan bünyesiyle artan erken yaşlı ölümler yoksulları kırıp dökerken varlıklı olanları hiç etkilememektedir. Sahip oldukları teknoloji ve parayla kötü koşullardan kendilerini ayrı tutan özel tasarım kostümleri alıp, sadece kendileri gibi insanlarla takıldıkları kendi cafcaflı dünyalarından çıkmayıp, sonu yaklaşan dünyada yarınlar yokmuşcasına eğlenen zenginleri gördükçe, geçmişte annesinin benzer kaybında yaşadığı acısını tekerrür eden Zhou bu ayrıma bir son vermek adına arkadaşlarıyla birlikte bir plan yapar ve her şeyi göze alırlar. Tüm bu ayrımın en başında da o özel pahalı kostümleri pazarlayan Jin Holding vardır. Plan doğrultusunda Holding'i çökertmek için önce içine sızmaya karar verirler ve bu yol da Jin'in kızı Daiyu'yla arkadaş olmaktan geçer. Plana uyan Zhou ve arkadaşları ilerledikçe olayların çok daha derin bir hal aldığını görürler. Kendini zenginliğe fazla kaptırıp mei'leri umursamadan sadece daha fazlasına sahip olmak adına insanları hasta edip kendine mecbur etmeye çalışan saf kötü bir adamla da savaşmaları gerektiğini fark ederler. Bu yolda kayıp vermeyi göze alıp hedeflerine ulaşmaya çalışırlar.
İlk defa Tayvan'da geçen bir kurgu okudum. Karakterlerin tarzı ve ortamın farklı olması açısından beni fazlaca etkiledi. Tasarımı da ayrj güzeldi. Her şey biraz hızlı olup bitmiş gibi gelse de türüne göre gayet akıcı ve merakta bırakan bir kitaptı. Sadece bir başkaldırıyla kalmayıp insanlık dışı niyetle üretilmiş virüslerle de savaşıp insanları ve yaşadığı şehri kurtarmak adına uğraşan bir avuç insanın mücadelesi okunmaya değerdi. Ana karakterlerden ziyade favorim yılmayıp annesinin izinden giden ve bir tedavi bulmaya çalışan Arun oldu. Diğer karakterler de güzeldi. Devam kitabında neler olacak merakla bekliyorum. Bir çırpıda okunan distopik güzel bir seri. Bu tarz arayanlar da sevecektir. Kitapla kalın.