2021 7. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2021 23:00
Sözleşmenin temel hakkı, aklim zincire vurulmasindan ibarettir, tamamen doğaya aykırı. Bu söyleme dayanarak evrenin üstün canlısı 'insan evladı egemenyaya sahip olduğunu düşünerek ki bu bile esarettir, en büyük eziyeti; aptallık döngüsünde dövünüp durmaktır. . Evrensel kuram, güç; vicdanın elverdiği ölçüde hak olur, kabul edilebilirliği minnet sunuşlara vardığında güç hak yaratmaz ve insan ancak haklı güce boyun eğmelidir. . "en güçlü, gücünü hak, boyun eğmeyide ödev biçimine sokmadikça hep egemen kalacak kadar güçlü değildir" j.j.rausseu bunu bir zorbalık bildirgesi olarak söyledi, söylevin sağlaması buna dayandiriliyor. Hak, güç ile elde edilebilir güçten geliyorsa üstün bir akıl, yönetici ve yönetim. . yönetim usulleri, ayrıntıları olumlu ve olumsuzluklari örneklere dayandirmalar ve en can alıcı noktası okudukça aklınızın günümüz kosullarina takılması! isterdim ki müfredatda yer alsın, temel yurttaşlık bilgisi!!! . 'Kendi idealleri doğrultusunda yaşamak isteyen toplum, genel karara; toplumun genel yasa ahlakına alışık olmadığı için faydalarindan yararlanamaz. Yeni yasacinin tüm bireyleri kapsayabilmek adına bilge fikirlerini Tanrı'nın yasaları olarak arz etmesi zorbalıktan daha anlaşılabilir bir yöntem'
Toplum SözleşmesiJean-Jacques Rousseau · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201917,9bin okunma