Netten oldukça ucuza edindiğim, güzel cilt basımlı, yazarın gençken ilk öykülerini içeren ve bu şekliyle ilk kez basılmış bir kitap. Yazar, bu öykülerini diğer kitaplarına yıllar içinde serpiştirmiş. 50kuşağı 'nı anmak adına kurucusu olduğu yayınevi tarafından özel olarak basılmış.
Ünlü yazarların ilk eserlerini seviyorum. 1935 doğumlu yazarın 19-23 yaşları arasında karaladığı öykülerinden; eleğini asmış ve çürüyen evinden çıkmamakta direnen bir ninenin anlatıldığı Kara Ev, düşsel dünyasıyla karışık,kendisini Tanrısallaştıran ve insanları kuklaları olarak gören karakterin çizildigi Kuklacı'yı sevdim. Ancak kitapta bir öykü var ki (üzerine eğilmeden geçilemez), Dünya savaşlarından yılmış insanlık ve çökmüş medeniyetin temsil edildiği ortamda, DERİN bir anlatımla sevdiği kızdan vazgeçen işsiz gencin oldukça edebi dilde duygulanımının sergilendiği #sularnegüzelse .Hukuk mezunu yazar bu çok sevdiği öyküsüyle 1998 #saitfaikarmağanı 'nı da almış ki, fazlasıyla hak etmiş doğrusu.
Sonuçta eser; kısa tümceler ve sezgisel boyutla nitelenebilecek anlatımıyla belirli bir çıtanın üzerinde, bu kesin. Adam olacak çocuk misali; kendi üslubunu daha en başta oluşturmuş, edebiyatımızın özgün bir sesi. Muhakkak okuyun. Bu güzel baskı, size katacaklarıyla beraber kütüphanenizde güzel bir köşeyi süslesin.