·72 syf.····Okunma: 23 Mayıs 2021 22:02 Kitapta anlatılmaya çalışılan konuyu çok beğendim. Gerçekte günümüzde de olduğu gibi salgın hastalığın tek nedeni ; insanoğlunun her zaman mükemmeliyetçi hayat yaklaşımını benimsemesi. İnsanlar ; hayatlarını lüks içinde yaşayabilmek adına bazı hayvanları yok ederek , yeşil alanları katlederek dünyanın ve doğanın bütün dengesiyle oynamaktadır. Bu kitapta ; yapılan bu hareketlerin sonucunda insanoğlunun felaketinin geldiği kurgulanmıştır .Ancak açık söylemem gerekirse hikaye beni çok fazla kendisine doğru çekmedi . Kitabın internet yorumlarında çok abartıldığı kanaatindeyim. Konusu bu kadar güzel olan bir kitabın anlatımı bu kadar ağır olması bana biraz tuhaf geldi.
İçerisinde çok fazla mekan ismi , kabile ismi ve ana karakterler hariç çok fazla insan ismi geçmesi belli bir süreden sonra anlatımı çok güçleştiriyor.
Kitabın Özeti:
Kitapta 2013 yılında New York ' ta başlayan Kızıl Veba diye bir salgın hastalığın kısa sürede dünyanın her yerine yayıldığı konu alınıyor .Bu salgında insanların hemen hemen hepsi hayatını kaybediyor.
Salgında sağ kalan bir profesör olan Smith ; salgından 60 yıl sonra başından geçen bu olayları torunlarına aktarıyor. Salgının nasıl başladığını , insanların bu salgın sürecinden nasıl etkilendiğini , salgından önceki dünya ile salgından sonraki dünya arasındaki farkların neler olduğunu gözler önüne seriyor.