2021 23. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2021 13:52
Tavsiye edilen kitaplar listesinde sürekli ismini gördüğümüz, Nobel Ödüllü yazarımızın kitabı.. Kısaca içeriğinden bahsetmek gerekirse, Kath, Ruth ve Tommy'nin hayatından kesitler sunan bu kitapta ankatıcımız Kath. Kath ve arkadaşları Hailshamda büyüyen, yetişen çocuklardır. Hailsham öğrencileri özel olarak yetiştirilir, belli bir amaç doğrultusunda.. Hailshama nasıl geldikleri belirsizdir ve Hailsham duvarları dışında ne olduğunu bilmezler.. Hailshamı çevreleyen ormandan da korkarlar.. Gözetmenleri tarafından eğitim verilir ve sağlıklı olmaları için herşey yapılır. Çünkü onlar özeldir.. Çocukluk, gençlik ve büyüdükleri dönemi ayrı ayrı konu alan bi kitap.. İlk başlarda isim çokluğu olunca anlaşılmaz gelebilir, fakat okumaya devam ettikçe sadece ana karakterlerimiz kalıyor geriye. Genel olarak çok çok beğenilen bi kitap olmasına rağmen benim beğendiğim söylenemez ama içerik olarak elbette sorgulayıp, soru sorduğumuz yerlerde bulunuyor. Mesela; -İnsanın sonunu bile bile devam etmesi, vazgeçmemesi ne derece özgür ve özgün bi davranış.? -Varlığının sebebi ne.? -Ne kadar değerimiz var.? Kitaba bi puan vermem gerekse 10 üzerinden 5 yada 6 verirdim. Benim tam olarak beğenimi almamış olabilir fakat sizin düşünceniz farklı olur. Velhasıl kelam.. Okuyun ve kitapla kalın..
Beni Asla BırakmaKazuo Ishiguro · Yapı Kredi Yayınları · 202512,3bin okunma