2021 5. kitabı
Okunma: 16 Mart 2021 15:58
Parayla ilişkinizi iyileştirmek, elinize geçen parayla hangi yatırımı yapacağınıza saatlerce düşünmeyi bırakmak istiyorsanız bu kitabı bir an önce okuyun Yazarımız bu kitapta kendi düşük gelirli babasını Yoksul Baba, en yakın arkadaşının yüksek gelirli babasını Zengin Baba olarak tanımlayarak hayatının hikayesini anlatıyor bizlere. Evet, kendi babasını böyle etiketlemesi hiç hoş değil Ama yazarın bunu kitaba dikkat çekmek için yaptığı ve bunun kitabın anlatımını kolaylaştırdığı kesin. Robert Kiyosaki'nin bu kitabını bestseller önyargımdan dolayı uzun bir süre görmezden geldim. Bir gün Beyhan Budak'ın kitap tavsiyesi videosunda görüp hemen elime alıp okumaya başladım. Henüz öğrenciyim, düzenli bir gelirim yok ama iyi ki çok daha geç olmadan okumuşum bu güzel kılavuz kitabını dedim. Bu kitap size "şuna para yatırın" demek yerine basitçe para akışının işleyişini şemalar kullanarak anlatan özendirici değil öğretici bir kitap. Para akışını yönetmenin ne kadar güçlü farklara yol açtığını da zengin babası ve yoksul babası üzerinden güzelce örneklemiş. Alfa yayınları tarafından yapılan çevirisinin gayet sade ve akıcı bir dilde yapıldığını ve kesinlikle kolayca okunan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Herkesin muhakkak okumasını ve anlaşılır seviyeye indirgeyerek çocuklarına da anlatmalarını tavsiye ederim. Çünkü maalesef eğitim hayatımız boyunca bize daha fazla para kazanmamız gerektiği düşüncesi empoze edilirken bu parayı nasıl yönetmemiz gerektiği hiç öğretilmiyor. Bu sorunu çözmek için çocuklara harçlık almaya başladıkları yaştan itibaren hafif eğitimler vererek ileriki hayatlarına güzelce hazırlayabililiriz Bu güzel kitabı okuyup daha geç olmadan hayatınıza uygulamanız tavsiye ediyorum
Ekonomi
Zengin Baba Yoksul BabaRobert T. Kiyosaki · Alfa Yayınları · 20259,2bin okunma