'GÜL CEMİYETİ' #kitapyorumu
Selamlar!
Bugün genç elitler serisinin ikinci kitabı olan gül cemiyeti ile geldim.
Öncelikle konusundan bahsetmek istiyorum.
Adelina, güvendiği herkes tarafından ihanete uğramış bir elit. Engizisyon mihveri ve hançerlerden intikam almak için kardeşi ile bir arada kalır. Lakin ikisinin gücü buna yetmeyeceğini anlıyorlar ve kendi cemiyetini kuruyorlar. Gül Cemiyeti.
Adelina'ın intikamının yanı sıra, onu öldürmek isteyenlerde var. Ve bu iş çok zorlu oluyor. Acaba kim tahta geçecek?
~Yorumum~
Şuan yorum yapmakta bir zorluk hissediyorum. Çünkü kitabı hala sindiremedim. Hatalar olursa affedin.
Aynı ilk kitapta olduğu gibi, bu kitapta çok sürükleyiciydi. Ve sanırım ben bu kitabı çoğu kişi gibi ilkinden daha çok sevdim. Bunun sebebi ise daha fazla olay olması ve Gül Cemiyetine katılan Sergio ile Afsuni.
Afsuni, o kadar eğlenceli ve kendine öz bir karakter ki, Adelina'dan sonra en sevdiğim karakter oldu.
Sergio, yine sevdiğim bir karakter ama çok seviyorum diyemem. Violetta ile ikisini shipliyorum o kadar.
İlk kitapta en sevdiğim karakter Raffaele'dı. Ama artık onu sevmiyorum. Çünkü hançerlerin hiçbiri Adelina'ı affetmiyor.
Not:Raffaele erkekmiş.
Beni yine şoka uğratan bir bilgiye değinmek istiyorum.
Ben Lucent'i erkek sanıyordum ama kızmış. Her kitapta bir karakterin cinsiyetini yanlış hayal ediyorum. Bence bu seride eksik olan birşey varsa o da karakterlerin cinsiyetinin yeterince belli olmamasıdır.
Kitabın sonunda Adelina'ın kafasındaki fısıltılar yüzünden suratım asık okudum. Fısıltılara o kadar gıcık oluyorum kii. Adelina mantıklı bir karar veriyor ama fısıltılar hiç gecikmeden "Hayır Adelina, o seni sattı" gibi şeyler söylüyorlar.
Yazarın diline gelecek olursak: Çok sevdim. Marie Lu basit görünen bir yazıma sahip ama konusu ve karakterleri o kadar uyumlu ki, hiçte basit gelmiyor. Yazarın diğer kitaplarını almak için sabırsızlanıyorum.
Fantastik sevenler, özelliklede yeni başlayanlar için bu seriyi öneririm.