···Okunma: 28 Mayıs 2021 00:17 Selammm
Bugün Sinan Akyüz'ün gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek yazmış olduğu "Yağmurun Gelini" adlı kitabı yorumlayacağım.
Kitap bana kalırsa güzeldi. Ancak waow diyeceğim kadar da değildi. Beni etkileyen şey bu hikayenin gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilmiş olması. Çünkü Delal (başkahraman) gerçekten çok saçma sapan töre geleneği yüzünden üzücü olaylar yaşadı. Okurken töreni batsın sizin dedim kendi kendime
Ama tabi ki bunları yaşarken de en önemlisi umut etmeyi öğrendi. Ve Delal gerçekten güçlü bir karakterdi çoğu kişi belki de onun gibi güçlü duramayabilirdi. Bu yüzden Delal'i takdir ettim.
İlk başlarda çok fazla olaylar bir kişiden başka bir kişiye geçiyordu. Şahsen bu bana biraz karışık geldi ama sonunda güzel bir şekilde bağlanmıştı.
Kitapta sevdiğim bir diğer özellik ise karakterlerin yörelerinde özel konuşmasıydı. Bu size doğudaymışsınız gibi bir his veriyor.
Bir de aslında kitapta ne olacağını rahat bir şekilde anlayabiliyorsunuz ama ben buna rağmen bayağı sürükleyici bir şekilde okudum. Sizin de rahat bir şekilde okuyabileceğinizi düşünüyorum.
~
Kitabın Konusu:
Düğün günü güzeller güzeli Delal, gelin alayıyla damat evine vardığında hayatının en mutlu gününü yaşıyordu. Ta ki evleneceği kişinin, Şiyar'ın, öldüğünü görene kadar.
Şimdi nasıl olacaktı da töreler yüzünden Şiyar'ın kardeşi Diyar ile evlenmek zorunda kalacaktı. Hem de Şiyar'a deliler gibi aşıkken...
Ancak kader Delal'in yoluna Mamo'yu gönderecekti...
Sonrasında yaşadığı olaylar ise ona umut etmeyi öğretecekti.
Kitap Puanım: 7/10
"İnsan her zaman umut saklamalı içinde. Umut yoksa hayal de yoktur."