2021 48. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2021 23:46
Merhabalar! Bugün sizlere Yeraltından Notlar adlı kitabın yorumu ile geldim dostlarım. Uzun zamandır listemde olan bir kitaptı ama ağır gelebileceğinden korktuğum için başlamıyordum. Benim gibi olanlar varsa bekletmeyip başlasın dostlarım,biraz olsun Hasan Ali Yücel klasiklerinden kitaplar okumuş iseniz Yeraltından Notlar'ı sıkılmadan,oldukça güzel anlamlar çıkararak okuyacağınıza eminim. •Konusundan bahsedeyim: Kitabımız; okuyucusuna “yeraltı” diye adlandırdığı bir ruh halinden seslenen, toplumdan soyutlanmış ve iç dünyasında kendisiyle çatışan kahramanımızın söyleviyle başlıyor. Karşımızdaki bir kişiyle konuşurken nasıl hitap edip şakalar yapıyor ve anlatımımızı zenginleştirebiliyorsak kâğıda da o şekilde düşüncelerini döküyor. Ardından bu ahlakçı, uyumsuz, dürüst kahramanımız başından geçen ve aklından silinmediği bir anısını daha doğrusu bir aşağılanma olayını anlatıyor. Yeraltından Notlar,Dostoyevski denince akla gelen neredeyse ilk roman ve Dostoyevski'nin de başyapıtı. Aynı zamanda Avrupa'daki varoluşçu edebiyatı müjdeleyen bir eser niteliğine sahip. Kişilerin iç dünyasını yansıtmakta Dostoyevski'den başarılısı var mıdır bilemiyorum ama şimdiye kadar bu tarz okuduğum romanlar arasında en başarılısı Yeraltından Notlar'dı. #biralıntı : “Etrafınıza şöyle bir göz gezdiriniz! Gerçek hayat denilen şeyin ne olduğunu, nerede olduğunu bilmiyoruz bile! Kitaplarımızı, hayallerimizi elimizden alsalar, öylece ortada kalakalacağız.” Yine yeni yeniden bir kitap yorumunda buluşana dek sağlıkla ve kitaplarla kalın,hoşçakalın❤
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Can Yayınları · 2025159,3bin okunma