2021 87. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2021 20:39
Yazar öldükten sonra arada sırada günlük not olarak aldığı düşünceleri derleyip bir kitap yapmışlar. Arada açık zamanlar ve sonu olmayan bir bitişi var. Oğuz Atay okudukları, yaşadıkları ve düşündükleri ile çok kalifiye bir insan fakat yazarlığına düşündüklerini aktarırken kalemi olgunlaşmadan vefat etmiş birisi olarak düşünüyorum. Belkide köşeyi dönmek gibi bir amacı olsa ilk kitabından öyle bir eser ortaya çıkarırdı ki herkes hayranlık ile okuyabilirdi ama Oğuz Atayın çok farklı bir amacı varmış. Derdi bi nebze olsun kendisini okuyanları eğitebilmek, sorulata bilmek. Okuyucusu araştırsın, baksın istiyor, körü körüne bir fikrin ardında gitmesin istiyor. Bilmiyorum benim hislerim benim anladığım bu, belkide diğer okuyucular çok farklı şeyler görüyorlar ama şundan eminim ki Oğuz Atay ile arkadaş olmayı oturup sohbet etmeyi çok isterdim. Mekanın cennet olsun Tutunamayan'ların öncüsü.
GünlükOğuz Atay · İletişim Yayınları · 20207,3bin okunma
Siz bu Atay'ı çok beğendiniz sanırım Bilal bey
Bilal Aydın
Sayın Atayı insan olarak çok sevdim, yazdıklarını anladım ama sevemedim Tuna bey. Kendiside okuyucunun anlamasını, sevmemizden daha çok tercih ederdi diye düşünüyorum. :)