Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 29 Mayıs 2021 23:57 Stanford Üniversitesi fahri psikiyatri profesörü ve eserlerinden de kendisini tanıdığımız Irvin D. Yalom'un hikayesine tanık olmakla birlikte aynı zamanda bu yaşam öyküsünde kendinizden de çok şey bulacaksınızdır. Özellikle Yalom'un şimdiki anı yaşama üzerine edindiği öğreti ve anlayışı aynı zamanda varoluşçu düşüncesi beni en çok etkileyen yerler oldu. Kitap Yalom'un yaşamı boyunca unutamadığı bir ders olarak çocukluğunda yaşadığı empati anısı ile başlıyor. Yazarın hastalarına karşı varoluşçu yaklaşımında, düşüncelerimizde yer alacak olan farkındalıkları edinmek mümkün. Bizzat şimdi yer vereceğim sayfa 217'de yer alan satırlar bu farkındalığa en iyi örnek:
"Hastadan bir kağıda düz bir çizgi çizmesini istiyor ve ardından, "Bunun bir ucu hayatın olsun, bir ucu ölümün. Şimdi lütfen bu çizginin üstüne şu an bulunduğun noktayı gösteren bir işaret koy ve bunun üstüne konuşalım"
Kitapları birçok insana yol gösteren bilge psikiyatristin ve yazarın hayatını okumakla birlikte bu hikayede yaşama dair bir çok gerçek, farkındalıklar okuma sürecinizde sizlerle olacaktır.