Normal İnsanlar
2020 1. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2020 00:00
Normal İnsanlar'ı bir bookstagram hesabının gönderisinden görüp satın almıştım. Biraz onun övgülerine güvenerek biraz da kitabın dikkat çekiciliğine aldanarak hemen alıp okumaya başladım ama kitap benim için bir hayal kırıklığından fazlası olmadı. Belirsiz ilişkilerden hoşlanmıyorum bu kitap da tam o tarzda bir ilişki barındırıyordu. Kitaptaki karakterler kararlarını doğru düzgün veremeyen iki kişiydi benim gözümde. Kitap boyunca sevgililer mi ? Dostlar mı ? Nasıl bir ilişkileri var ?Anlayamadım. Belki de yabancısı olduğum bu ilişki tarzı bana aşırı ters geldiği içindir bu beğenmeyişimin sebebi. Yine de yazarın klasikleşmiş aşk kitaplarını bir kenara bırakıp sanki gerçek hayattan bir örnek verir mişçesine kurduğu bu doğal kurguyu, üslubunun farklılığını ve kitabın akıcılığını sevdim. Kitabın son kısmını da Josh Malerman yazmış sandım öyle bir hayal kırıklığı öyle bir kafanı duvara vurma isteği... " Ölmeyi gerçekten dilediği zamanlar oldu Connell'ın, ama Marianne'in kendisini unutmasını asla tüm yüreğiyle istemedi."
Normal İnsanlarSally Rooney · Can Yayınları · 20199,8bin okunma