00:00 Biri Sizi Düşünüyor Kitap Yorumu
2021 31. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2021 23:04
"Hiçbir zaman olduğun şeyi sevmeyecekler her zaman olabileceğini sandıkları şeyi sevecekler." • Konusu: İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyan Nazlı ve Ezel, Jane Austen üzerine ortak bir ödev hazırlamak zorunda kalırlar. Ancak bu ödev zamanla Nazlı'nın kendi hayatıyla hesaplaşma işine dönüşür. Geçmişini unutarak kendine yeni bir kimlik belirleyen Nazlı, her attığı adımda karanlık düşlerine biraz daha gömülür. Bu yolda ona ne en yakın arkadaşı Ecem, ne Ezel, ne de diğer insanlar yardımcı olabilirler. Çünkü bu tamamen, Nazlı'nın çözebileceği bir kördüğümdür. • Yorumum: Öncelikle bu kitabı 4. okuyuşum. Kendimi, yolumu, yönümü her kaybettiğimde koşa koşa bu kitabı okuyorum. Bana yol gösteren bir pusula bu kitap... • Kitapta sıkıldığım tek bir sayfa bile olmadı. Her sayfayı büyük bir merak içinde okudum. Kitap sizi çok fazla düşündürüyor ve kendinizi, insanları, hayatı sorgulamanızı sağlıyor. İçinde çok fazla edebi eserlere atıfta bulunuluyor ve bu yanını çok seviyorum. Edebiyat ve sanat tarihi hakkında kolayca bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Akıcılığı, anlatım tarzı, betimlemeleri... hepsi gerçekten çok güzel. Her anlamda dolu dolu ve doyurucu bir kitap. • Karakterlere gelirsek; Nazlı, içimde ona dair çok fazla parça buldum ve onu çok benimsedim. Geçmişin bataklığında sürekli çırpınan, hayatta kalmaya çalışan çok güçlü bir karakter o. Kocaman bir kördüğümün içinde sıkışmış kalmış ama asla pes etmiyor, daima savaşıyor. Ezel... Nazlı'yı o kördüğümden kurtarmaya, ona yol göstermeye çalışan güzel adam. Ezel'e en başından beri bir sempati besliyorum. Düşünceleri ve cümleleri ile beni çok düşündüren ve bana çok farklı bir bakış açısı kazandıran harika bir karakter o. İyi ki tanımışım, iyi ki okumuşum onları. Hepsini çok seviyorum. • Yazarın yazım dili, betimlemeleri, anlatımı, bakış açısı hepsi çok güzeldi. Hepinize gönül rahatlığıyla önerebilirim. Okuyun, okutun.
00:00 Biri Sizi DüşünüyorN. G. Kabal · Ephesus Yayınları · 20208,6bin okunma
O kadar güzel bir kitaptı ki...
aleyna
:')