2021 33. kitabı
“Fantasma” bizlerin gözüne var gibi görünen ama aslında var olmayan imgelere verilen admış bunun tanımınıda yapmış olayım.Kitabımızda hem geçmişe gidilmiş hemde şuan yaşanılan zaman anlatılmış.Olay örgülerinde geçişler biraz yormuş olsada birbirine bağdaştırılması yerindeydi.Çocukluk yıllarında yaşadığı bazı problemler var karanterin.Ama çok farkında değil gibiydi yaşadıklarının.Çünkü aile içerisinde biraz hor görülüp itilip kakılan bir tipmiş.Tabi bu süreç normal olarak ağır gelir ve kendini hep dışarıya vurur.Belkide aradığı dışardadır umuduyla.Sevgisizlik değilmidir zaten insanın dengesiyle oynayan.Aslında kendine bir dünya kurduğunu zanneder o hayal dünyasında yaşadığını.Sonra hayatına papatya diye biri girer yani bize böyle aktarılıyor.Ama öyle biri varmı,Papatya kim? Aslında var olduğu düşünülsede hayaller adı altında yaşamak gibi. Metaforlar yerinde kullanılmış.Biraz günlük havasını anımsattı kitap bana psikolojik etkisi yerindeydi.Akıcı bir çırpıda okunan farklı bir kitaptı.Ters köşe diyemem ama şaşırtıcıydı yazarın emeğine kalemine sağlık
FantasmaAdem Parlar · Can Matbaacılık · 202010 okunma