2021 22. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2021 15:12
"Sıradan bir kız olsam bile kendimden başka hiç kimse olmak istemezdim." Emily benim çocuk yaşlardan bildiğim adeta çocukluğum ve kendime örnek aldığım bir karakterdir. Yumurcak Tv'yi bilenler vardır o zamanlarda akşam sekizde yayınlanır deli gibi animesini izlerdim. Kitabının çıkacağını öğrendiğim zaman çok değişik duygular yaşadım ve aşırı mutlu oldum. Direkt ön siparişten kaptım ve gelmesini dört gözle bekledim. L.M. Montgomery günümüzde Anne ile parlayan bir yazar. Yazarın tüm karakterini çok seviyorum ama Emily bir başka benim için. Düşünce yapısı, özgürlükçü ruhu, başarma hırsı, yazma aşkı ve bunların yanında hassas çocuk kalbi beni hep derinden etkiler. Hatta kitapta da şu şekilde tarif edilir; "Çok sevgili atalarından mücadele edebilme gücü, acı çekme, acıma, derinden sevebilme, neşelenme ve acıya katlanma yeteneği gibi bazı özel şeyler almıştı." Hayatta ki mottosu ise; "İnsan sevginin nerede olduğu konusunda korkuya kapılıp üzülemezdi çünkü sevgi her yerdeydi." Ah canım Emily hem acılı hem tuhaf çocuğum. Annesini çocuk yaşlarda kaybediyor ve babasıyla küçük oyuk bir evde yaşamaya başlıyor. Sekiz yaşında ise babasını veremden kaybediyor ve anne tarafından teyzesi Elizabeth tarafından himaye altına alınıyor. Sert ve otoriter Elizabeth teyzesi, iyi kalpli Laura teyzesi ve hayalperest, sevimli kuzeni Jimmy ile birlikte Yeni ay çiftliğinde yaşamaya başlar. Havai bir kız olan küçük Emily, çok geçmeden kendini civardaki herkese sevdirir. Kasaba doktorunun hırçın ama iyi yürekli kızı Ilse, harika resimler çizen Teddy ve çiftliklerinde çalışmaya gelen afacan oğlan Perry en yakın arkadaşları olur. Eğer kafanızı dağıtacak, sizi başka alemlere götürüp yüzünüzde tebessüm oluşturacak bir kitap arayışı içerisindeyseniz sizi Yeni ay çiftliğine bekliyoruz :)
1000Kitap Aktif Okurlar
Rüzgârın Kızı EmilyL. M. Montgomery · Ren Kitap · 20211,115 okunma