Yedinci Papirüs
2021 4. kitabı
Serinin ilk kitabı olan NEHIR TANRISI nin devamı devamı niteliğinde olan bu kitapta olay; (şahsen hayranı olduğum) köle Taita dan 4 bin yıl sonra devam ediyor. Nehir tanrısını' nda anlatılan fravun Mamose nin eşsiz definesinin köle taita nın Etiyopya da Nil nehrinin en vahşi şelalelerinin ve sarp kayalıkların içine yaptığı anıt mezarın aranmasiyla baslayan bir serüven. Söz konusu Mısır 'ın gizemli tarihi olunca ve Mamose nin hayali olmadığı kanitlanınca hazine TUTANKAMON dan daha değerli bir hal alır. 4 bin yıl öncesinden mezar soyguncularını hesaba katan taita herşeyi düşünmüştür. 4 bin yıl sonra define avcıları ile adeta bao oynayan taitanin varlığını hissedecek, tepenizde size güldüğünü duyar gibi olacaksınız. Kitap 'ta en begendigim ve ilk kez karşılaştığım olay; yazarın kendisini de bu yolculuğa katip nehir tanrısı kitabını kaynak göstermesi olmuş. Eğer soruyorsanız Nehir Tanrısı kitabını okumadan bunu okusak olur mu ? Evet kısmen olur ama Nehir tanrısı'ndan başlarsanız daha çok begenir, yaşlı tilki taita yi daha çok seversiniz Keyifli okumalar diliyorum #wilbursmith #yedincipapürüs
Macera-Aksiyon
Yedinci PapirüsWilbur Smith · Altın Kitaplar · 2017551 okunma