Keşke
2021 23. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2021 11:16
Sayın Sema Soykan’ın kalemine sağlık. Çok beğenerek okudum bu kitabı. Kitap tarihi ve aşk kitabı. Biraz da ansiklopedi havası var. Yoğun bir bilgi ile yazılmış bir eser. Kitapta üç konu çok dikkattimi çekti. Birincisi köy enstitülerinin kurulması ve sonrasında yaptıkları muazzam eserler. Eğitimin uygulamalı ve yaşayarak öğrenme boyutunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Enstitüde yetişen bir öğretmenin ne kadar donanımlı olduğunun ve aldığı eğitimin kalitesini görmek mümkün. Bu kadar yoğun ve kaliteli eğitim verilen bir yerin çıkarlar, daha doğrusu gelişmemek için çıkarılan engeller sonucunda kapatılması. İkincisi Fikret ve Sabia arasındaki müthiş aşk. Aşk o kadar masum ve fedakarlık ile anlatılmış ki hayran kalmamak elde değil. Birbirini yıllarca görmemelerine rağmen büyük aşklarının hiç bitmemesi ve ikisinin de kimseyi sevmemesi. Üçüncü ise neye hizmet ediyoruz ne için hizmet ediyoruz kısmını sorgulamak. Ülkemizin yakın tarihinin ne kadar karanlık ve çıkarlar üzerine kurulduğunu görmek için bu kitap okunmalı. Gelen yönetimlerin aslında hizmet ettikleri gerçekleri görmek için bu kitap okunmalı. Halk ve yöneticileri düşünün, yöneticiler karşımızda iken her şeyi bizim duymak istediğimiz gibi aktarıyorlar. Sonra yöneticiler perdenin arkasına geçince her şey onların ve onların hizmet ettiği güçler gibi olur. İşte bu kitap o perdeyi kaldırıyor ve sizin önünüze perdenin arkasındaki danışıklı dövüşü sunuyor. Neye hizmet ediyorsak bir daha oturup düşünmek lazımın ette kemiğe bürünmüş halini bu kitapla görmüş oluyoruz. Herkese tavsiye ediyorum. Keyifli okumalar diliyorum
KeşkeSema Soykan · Alfa Yayınları · 20212,004 okunma