2021 17. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2021 19:07
Herkese merhaba Genç Bir Doktorun Anıları-Mihail Bulgakov ile geldim. Ben de hekim olduğum için bu tarz kitapları çok seviyorum Kitabı okurken sürekli e bunları ben de yaşadım, ben de böyle hissetmiştim, ya ben de ilk hastamda ne kadar çok korkmuştum diye düşündüm. O kadar güzel anlatmış ki yazar hepimizin benzer korkuları olduğunu, mesleğimizin kutsallığını, bir insan hayatının omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğu ve zaman zaman bu sorumluluk altında ezildiğimizi... Sonra okurken yazarın nasıl bu kadar iyi hekimlik duygusunu okuyunca yansıttığını merak ettim ve araştırdım. Aslında bizim yazar Mihail Bulgakov da 1916 yılında Kiev Tıp Fakültesinden mezun olmuş bir doktormuş Kitapta kendi anılarını anlatıyor orası belli değil. Ancak o kadar inandırıcı ve duyguları o kadar net veriyor ki hekim olmasına şaşmamalı. Kitap 9 kısa öyküden oluşuyor. Herbiri farklı zamanlarda Dr. Bomgard’ın başına gelen olayları anlatıyor. Zaman zaman gurur duyarak zaman zaman buruk bir tebessümle okuyorsunuz tüm hikayeleri. Uzak ücra bir köyde tek hekim, 2 sağlık personeli, 1 aşçı ve 1 şoför köy halkını yaşama tutunduruyor. Ben çok beğenerek okudum, okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum. Şimdiden keyifli okumalar
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202132bin okunma