·160 syf.····Okunma: 02 Haziran 2021 18:40 Sokağı edebiyata taşıyan yazardan yine çok keyifli bir roman.
Dünyaya düşeceği söylenen Halley kuyruklu yıldızına karşı toplumun endişe ve korkularını konu ediniyor.
“İnsanlar her felakete cehaletleri sebebiyle uğramışlar ve hala uğramaktadırlar. İnsanlık çocukluk zamanında akıl erdiremediği konularda daima batıl zanlara düşerek işte bundan dolayı ilerleme yolunda gecikmiştir.” sözünün de geçtiği kitapta aslında yazar toplumun cahilliklerini çoğunlukla mahallenin kadınları arasında geçen diyaloglar ile anlatmış. Böylelikle kitaptan, o dönemde kadınlara dair düşünceleri de öğrenmiş oluyoruz.
Romanın baş kahramanı İrfan ise eğitimli, toplumun batıl inançlarını eleştiren ayrıca yaşadığı kötü olaylar dolayısıyla kadınlardan nefret eden biri. Kuyruklu yıldızın düşeceğine dair söylentilerden dolayı kadınların korkularını daha da arttırarak düzenlediği konferanslar aracılığıyla onlardan içten içe intikam almak ister. Fakat bu esnada hiç görmediği bir kadından gelen mektup ile bir anda beklenmedik bir aşka tutulur. Ve ardından yazılan daha birçok mektuplaşmalar...
Hiç görmediği bu kadınla mektuplaşmaların sonu neye bağlanıyor? İzdivaç nasıl sonlanıyor? Kuyruklu yıldız dünyaya düşüyor mu? İşte bu soruların cevabını sıkılmadan okuyarak yanıt aldım.
Topluma dair tespitleri ve aralarında geçen gerçekçi diyalogları, akıcı dili ve mizahi anlatımıyla çok iyi aktaran bir yazar olduğunu düşündüğümden bu eserini de sevdim.