·296 syf.··Beğendi
···Okunma: 02 Haziran 2021 20:38 Değerli Üstad Yazar İskender PALA'nın güzel bir eseri olan KERVAN romanını okuyup bitirmiş bulunmktayız. Yazmış olduğu eseri için kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum.
Kervan romanı adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı Devleti zamanında Hacca gitmek üzere hazırlanan ve yola çıkan bir kervanın ve kervanda yolculuk eden insanların yol boyunca yaşadığı olayları anlatan bir roman.
Kitabı okurken sanki o kervanda sizinde yolculuk ettiğiniz, kervanın bir yolcusu olduğunuz hissi uyandırıyor okuyucuda.
Ayrıca Osmanlı Devletinin ve Osmanlı Hükümdarlarının Suudi Arabistanda bulunan Mekke, Medine ve kutsal topraklara ne kadar önem verdikleri, Kabe'nin bakımına onarımına giden hacıların güvenli bir şekilde gidip gelmesine ne kadar değer verdikleri hususu kitapta bahsedilen konular arasında çok güzel bir şekilde anlatılmış.
Sonuç olarak okuması zevkli güzel bir kitap olmuş, okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar.