2021 21. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2021 23:28
Puslu Kıtalar Atlası, ilk olduğum İnsan Oktay Anar kitabı ve yazarın da ilk eseri.Ayrıca inceleme yazdığım ilk eser oldu.Bu kadar nitelikli bir kitaba ve bu denli zeki bir yazarın eserine inceleme yazmak oldukça zor bir durummuş çünkü ne yazsam eksik kalacak gibi hissediyorum. Uzun süredir dilinin zor olduğunu düşünüp ertelediğim bir kitaptı fakat yanıldığımı söyleyebilirim.İlk sayfalarda biraz zorlansam da kısa süre sonra kitap sizi içine çekiyor ve akıp gidiyor. Bünyamin ile uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve olaylar gelişiyor.Kitapta epey isim olmasına rağmen kurguda hepsi çok iyi bağlanmış. Fantastik roman denmiş fakat bana göre sadece fantastik bir kitap değildi, böyle yorumlamak çok sığ olur.Felsefi bir derinliği vardı.Fantastik ve tarihi öğeler de kullanılmış bu yüzden fantastik kitap kategorisine sokulmuş zannediyorum. Kitap, Türk edebiyatının en iyi kitapları arasında ilk 10da yer alıyor.Ayrıca Puslu Kıtalar Atlası'nı kendi dilimizde okuduğumuz için çok şanslıyız çünkü ana dilinde okumayan kimse için bu kadar büyülü olmayabilir. Son olarak eğer erteliyorsanız daha fazla geciktirmeden bu yolculuğa siz de çıkın derim.Ben ikinci defa okuyacağım.:)
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202467,6bin okunma