·416 syf.····Okunma: 06 Haziran 2021 19:41 Bu seriye neden bu kadar çok bağlandığım halkında en ufak bir fikrim yok… incelemeleri okuduğumda beğenenler güzel deyip geçmiş ama bence bu seri bu kadar basit ifade edilmemeli.
Seriyi bitirdim ve gerçekten bu üç kitapla aşk yaşıyorum. O kadar harika bir kitap ki… Kitapları asıl anlamlandıran sonlarıdır ve üç kitabın her birinin sonu harikaydı. Daha iyi bitiremezdi yani.
Bildiğim kadarıyla yakında dördüncü ve son kitabı çıkacak. Onu da aynı heyecanla okuyacağıma eminim.
Önceden de söylediğim gibi kitabın altyapısı aşırı sağlam. Demek istediğim; iki kitap boyunca arka planda kalan gayet normal bir karakter üçüncü kitapta aslında başrollerden biri olabiliyor. Kitaba giren her yeni karakterin diğer karakterlerle öyle bir bağlantısı var ki ağızınız açık kalıyor böyle kurguyu TÜRK bir yazarın yazmasına. M. Rise… Seninle gerçekten gurur duyuyorum…
Şimdilik serinin son kitabı olan kitaba gelirsek. Tasarımı hakkında hiçbir sıkıntım yok, tam kıvamında. Neredeyse her seriden karşılaştığımız o üçüncü kitapta olan manyak şeyler ve yüksek tempo bu kitapta da var. Tam olarak nasıl yazabilirse öyle yazılmış kitap. Fantastik o kadar çok sevmem fakat bu, inanılmaz bir şey ya… Nedenini gerçekten bilmiyorum fakat aşırı bağlandım bu kitaba.
Seride şu şöyle olabilirdi dediğim tek bir şey var; serinin başlarında hep baş karakterimiz Annabelle Jefferson konulurdu ve gayet güzel gidiyordu. Diğer karakterleri de tanıdıkça onların ağızından da bölümler okumaya başladık. Başlarda benim için pek sorun değildi arada oluyordu bu tür bölümler fakat özellikle serinin sonlarında sürekli başkalarının bakış açısından okuduk. Ben böyle olmamasını tercih ederdim, en azından çok nadir olabilirdi. Bana kalırsa hiç olmasaydı da beni huzursuz etmezdi kitaplar ama azıcık olmasında da mahzur görmüyordum.
Ama söylediğim gibi seride olan hiçbir şey beğenmemeye engel değil. Kusursuz kitap nasıl olur diye sorarsanız böyle olur. Okuyun, okutun efendim…