···Okunma: 04 Haziran 2021 01:00 Gül Kimanı Oteli serisinin üçüncü kitabı olan Aşk Mektupları da bitti.
Kocasının ölümünün ardından Sedir Koyu'na yerleşen Jo Marie bu kitapta hem Mark'ın telkiniyle, kocası Paul'ün kendisine yazmış olduğu son mektubu okur, hem de Mark'ın bilinmeyen yönlerini bulmaya kararlıdır ve araştırmak ister, Mark da bilinmeyen yönlerinin ortaya çıkmasını istemez ve tatlı dille araştırmamasını söyler. Jo Marie'nin ailesi bir akşam yemeğe gelmeyi düşünmektedirler , Jo Marie başta anne ve babası olmak üzere ailesiyle Mark'ı tanıştırmak ister fakat Mark bunu reddeder.
Gül Limanı Oteli'nde kalan misafirlerden Roy ve Maggie ikilisi ise evliliklerinin bitmek üzere olduklarını anlarlar , ikisi de birbirini kandırmaya çalışmıştır, ikisinde de ağır bir suçluluk psikolojisi mevcuttur, aslında birbirlerini çok sevmektedirler, hatta Maggie , Roy'un kendisine okuldayken yazmış olduğu aşk mektubunu da getirmiştir yanında. Roy ve Maggie 2 çocuğunu ailelerine bırakıp keyifli bir haftasonu kaçamağı yaparak oteli ve çevresini gezerler, -Seattle yeraltı şehrini çok merak ettim belirteyim- bir gezi esnasında Maggie kendisini kötü hisseder ve Roy'a çaktırmamaya çalışır ve sonrasında çok güzel bir hikayeye doğru yelken açarız.
Gül Limanı Oteli'nde kalan diğer misafirlerden Ellie ise Facebook üzerinden tanıştığı Tom ile buluşmaya gelmiştir ve üzerindeki çekingenliği atmak istiyordur. Babasından küçük yaşta boşanıp ayrılmış olan annesi ilk başta korumacı davranıp karşı çıksa da onun artık büyük bir genç kız olduğunun farkındadır, gene de aklı hep kızı Ellie'dedir. Bir gün tekne gezisi sırasında büyük bir sürpriz yaşayacaklardır ve bir anda hiç beklenmedik bir hayata sahip olacaktır.
Gülümseten betimlemeleri, diyalogları ve masalsı anlatımı ile karakterlerle bağ kurduran ve sanki o Gül Limanı Oteli'nde bizler kalıyormuşuz gibi bir hava estiren bu mükemmel kitaba bayıldım. Bu kitapta da denildiği gibi Gül Limanı Oteli, hem otelde kalan misafirlere hem de otel sahibi Jo Marie'ye iyi gelmekte ve herkesin yaralarını sarıp yeni ve umutlu başlangıçlar yaşayacağı bir yer konumuna gelmiştir. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim bu seriyi... Gerçek hayatta da böyle yerler bulabilmek dileğiyle :)