Gönderi

10/10
·432 syf.··
2021 12. kitabı
·
21 günde okudu
·
Okunma: 07 Haziran 2021 13:00
Irvin D. Yalom ; Psikoloji konusunda tarihi bir yeri olan karakterlerin, karakteristik özelliklerini baz alarak muazzam bir kurgu ortaya çıkarmış. Başroldeki Breuer ve Nietzsche'nin birbirlerini tedavi ettiği ve bunu yaparken de okurlara; çok vurucu cümlelerle ve bakışaçıları ile etki ettiği, tam bir başucu kitabı olarak olarak nitelersen sanırım kitabı okuyan herkes bana katılacaktır. Kitap o kadar etkileyici, o kadar derin, o kadar vurucuydu ki hiç bitmesin istedim. Ayrıca bu kitap sayesinde Nietzsche'yi ve Freud'u da tanıma fırsatına eriştim. Benim şu ana kadar okuduğum kitaplarda en çok alıntı yaptığım kitap olabilir; bunu, altını en çok çizdiğim cümle olan kitap olarak da yorumlayabiliriz.
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202469,9bin okunma
·
552 Gösterim
3 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Çok severek okuduğum bir Friedrich Nietzsche kurgusuydu :) Çoğu kişi tamamen kurgu olmadığını söylüyor. Ancak her ne olursa olsun , Nietzsche'yi bu bakış açısıyla okumak çok güzeldi :) Aslında çekiçli devinde bir insan olduğunu ağlayabileceğini anlattı bize yazar :) güzel bir inceleme emeğinize sağlık :) 🙏🌼
Atilla
Gönderi Sahibi
Evet, iç dünyasını gördük birkez :))
Freud :) Freud'la tanıştıktan sonra insanlara eskisi gibi yaklaşabilir misin, bakabilir misin bilmiyorum. Bu arada İrvin Yalom'un diğer kitaplarını da okumalısın. Özellikle de Aşkın Celladı kitabını.
Nietzche'nin keskin sınırları var. Keskin vuruşları. Hep bir başkaldırısı. Kelimeleri ağırdır. O yüzden herkes anlamaz onun anlatmak istediklerini. Çok önceden okudum bu kitabını. Birçok şeyi unutsam da hissiyat olarak tam da söylediklerini hissettirmişti.