Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 06 Haziran 2021 15:16 Puanım: 3.5/5
Bir kasaba düşünün,
kadınların ve kızların sihri olduğuna ve erkekleri baştan çıkaracak güçleri olduğuna inanılan, sihirlerinden arınmaları için bir yıl boyunca aç, susuz, bir başlarına vahşi doğada hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda bırakılan, yaban hayata atılmadan erdem yılına girmeden önce kadınlara sorulmadan onları isteyen kişiyle evlendirilmek zorunda bırakılan ve körü körüne geleneklere bağlı yaşamaya mahkum edilmiş halk.
Kitap güzeldi fakat çok çok beğendim diyebileceğim bir kitap değildi. Kadının kadına yaptığı düşmanlık, hasetlik, bağlı yaşamak istemedikleri geleneklere karşı gösterdikleri başkaldırı, aşk, hislerine ve kendine olan güvenleri, verdikleri mücadele çok iyi işlenmişti. Kitabın yavaş ama akıcı bir şekilde ilerlediğini söyleyebilirim. Kitapta edebi değer yok fakat zaten kitabın edebi kaygı taşıdığını da düşünmüyorum. Verilmek istenen mesaj ön plandaydı ve önemli olan da bu mesajın bilincinde olarak okumaktı. Bu yönüyle baktığım zaman kitap favori kitaplar arasında yerini alıyor.
İlk eleştireceğim nokta kesinlikle çeviri. Okurken bazı cümlelerin tam düzeltilmediğini fark ettim ve bu beni kitabı okurken rahatsız etti. Kitapta yer alan hayaletler gerçek bir fantastik türünde değil de sanki küçük bir kızı korkutmaya çalışmak için anlatılan hikayeler gibi geldi bana, çok hava da gibiydi. Bu yönlerini bir kenara bırakırsak bu yılın favori kitaplarından biri oldu.