47 Ronin Kitabı İncelemem
2021 12. kitabı
Merhaba gençlik! Yine bir inceleme ile geldim. Gece vakti inceleme atmak biraz dezavantajlı olabiliyor ama geceleri bir şey yapmak bana göre daha güzel ve daha kolay. Bu ingilizce bir kitap ve 1701 yılında Japanya ülkesinde yaşanan, genel itibariyle samuraylar ve onların önderleri (daimyo) arasında geçen bir hikaye. Açıkçası herkesin bu hikayeyi öğrenmesi ve Japonların hala anmakta oldukları bu olayları bilmesini isterim. Ben pdf fırmatında okudum, yani kitap elimde yok ama daha önce Oxford kitaplarından almıştım. İnce(hatta çok ince(65-70 sf)) olmalarına rağmen 30 lira verdiğim üç kitap almıştım ve kesinlikle kitaplar kaliteli. Kağıdın dokusu, tasarımı, içeriği ve diğer her şeyiyle kaliteli. Bu kitabı belki bir gün alırım ama alıp almama konusunda tereddüt yaşayanlara da almasını tavsiye ederim çünkü bir günde bitirdiğim bir kitaptı. Konusu güzel ve sürükleyiciydi zaten konusundan da bahsedeceğim birazdan. Bu kitabın tek dezavantajlı yanı ingilizce olması ve herkesin okuyamaması ya da en azından bir günde bitirebilecek kadar rahat okuyamaması. Fakat bu hikayeyi okumak ve öğrenmek isteyenler varsa türkçe versiyonunu (var mı bilmiyorum) okuyabilir. Ya da dilerse Keanu Reeves'ın baş rolde oynadığı "47 Ronin" filmini de izleyebilir. Kitabın konusu Lord Asano ve Lord Kira arasındaki sürtüşmenin, Lord Asano'nun Lord Kira'ya zarar vermesi ve bunun üzerine ölümle cezalandırılması üzerine Lord Asano'nun samuraylarının onun intikamı için harekete geçmesidir. Bence sürükleyici ve güzeldi bunun yanında Japonların tarihinde hiç bilmediğim bir hikayeyi öğrenmeme vesile oldu. Okumanızı hatta şahsen henüz izlemesem de, filmi izlemiş olan babamın tavsiyesi üzerine filmini de izlemenizi öneririm. Karakter incelemsi yapabilirdim fakat bahsetmek istediğim üç karakterin ikisi, beni düşündüren ve hakkında ne düşündüğümden tam emin olmadığım karakterler bu yüzden oraya hiç girmeyeceğim. Kesinlikle paylaşmak istediğim alıntılar var fakat en çok aklımda yer eden bir tanesini yazacağım açıkçası elinizde tutmadığınız bir kitabı tekrar incelemek, gözden geçirmek zor olabiliyor ayrıca okuduğum 3 kitap var ve onlara hızlıca devam edeceğim. Yani çok alıntı gelmeyecek. Normalde üç kitaba aynı anda başlamazdım ama şöyle bir sorun oldu; "Bugün Adımı Sen Koy" kitabının baskı hatası olunca değiştirilmesi gerekti ve bu yüzden başladığım genç kurgu serisine bir ara verdim ve "Momo" kitabına başladım. Momo beni aşırı sarmadı demek istemiyorum çünkü ondan ziyade daha ağır karakterli bir kitap okumak istiyordum fakat "Momo" kitabını burada 'okuyorum' diye işaretlediğim ve birkaç alıntı paylaştığım için onu kaldırmak istemedim ve "Gülün Adı" kitabına başladım. Bugün "Bugün Adımı Sen Koy" kitabının düzgün hali elime ulaştı ve şu an platformda 3 kitap okuyor görünüyorum. Sanırım önce "Gülün Adı" kitabını bitireceğim çünkü bu konuda L.P.D. (Kayıp İnsanlar) hesabında gördüğüm bir 'okumayı düşünüyorum' paylaşımı beni iştahlandırdı. -direkt isim vermiyorum çünkü bu onun bilgisi dışında olur- Sanırım bu kadar. Teşekkür ederim ve ruhunuz kadar güzel bir gün dilerim..
Düşünce
47 RoninJennifer Bassett · Oxford University Press · 20128 okunma