A Samurai Story From Japan

İngilizce
E-kitap

47 Ronin Kitabı İncelemem
2021 12. kitabı
Merhaba gençlik! Yine bir inceleme ile geldim. Gece vakti inceleme atmak biraz dezavantajlı olabiliyor ama geceleri bir şey yapmak bana göre daha güzel ve daha kolay. Bu ingilizce bir kitap ve 1701 yılında Japanya ülkesinde yaşanan, genel itibariyle samuraylar ve onların önderleri (daimyo) arasında geçen bir hikaye. Açıkçası herkesin bu hikayeyi öğrenmesi ve Japonların hala anmakta oldukları bu olayları bilmesini isterim. Ben pdf fırmatında okudum, yani kitap elimde yok ama daha önce Oxford kitaplarından almıştım. İnce(hatta çok ince(65-70 sf)) olmalarına rağmen 30 lira verdiğim üç kitap almıştım ve kesinlikle kitaplar kaliteli. Kağıdın dokusu, tasarımı, içeriği ve diğer her şeyiyle kaliteli. Bu kitabı belki bir gün alırım ama alıp almama konusunda tereddüt yaşayanlara da almasını tavsiye ederim çünkü bir günde bitirdiğim bir kitaptı. Konusu güzel ve sürükleyiciydi zaten konusundan da bahsedeceğim birazdan. Bu kitabın tek dezavantajlı yanı ingilizce olması ve herkesin okuyamaması ya da en azından bir günde bitirebilecek kadar rahat okuyamaması. Fakat bu hikayeyi okumak ve öğrenmek isteyenler varsa türkçe versiyonunu (var mı bilmiyorum) okuyabilir. Ya da dilerse Keanu Reeves'ın baş rolde oynadığı "47 Ronin" filmini de izleyebilir. Kitabın konusu Lord Asano ve Lord Kira arasındaki sürtüşmenin, Lord Asano'nun Lord Kira'ya zarar vermesi ve bunun üzerine ölümle cezalandırılması üzerine Lord Asano'nun samuraylarının onun intikamı için harekete geçmesidir. Bence sürükleyici ve güzeldi bunun yanında Japonların tarihinde hiç bilmediğim bir hikayeyi öğrenmeme vesile oldu. Okumanızı hatta şahsen henüz izlemesem de, filmi izlemiş olan babamın tavsiyesi üzerine filmini de izlemenizi öneririm. Karakter incelemsi yapabilirdim fakat bahsetmek istediğim üç karakterin ikisi, beni
Düşünce
47 RoninJennifer Bassett · Oxford University Press · 20128 okunma

Jennifer BassettYazar · 16 kitap
Jennifer Bassett bir öğretmen, öğretmen eğitmeni, editör ve materyal yazarıydı ve İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Portekiz'de öğretmenlik yapmıştır. Oxford Bookworms Library'nin Dizi Editörüdür ve The Phantom of the Opera , One-Way Ticket , The President's Murderer ve William Shakespeare dahil olmak üzere dizi için yirmiden fazla orijinal ve yeniden anlatılan hikaye yazmıştır . Uyarlamalarından ikisi, Rabbit-Proof Fence ve Love Between the Haystacks , Language Learner Literature Awards'ı kazandı ve diğer üç ünvanı Ödüller için finalistler oldu. Bookworms World Stories adlı yeni bir alt dizi yarattı., dünyanın dört bir yanından İngilizce olarak yazılmış kısa öykülerden oluşan koleksiyonlardır. Ayrıca English Today Readers ve Storylines serisi için orijinal hikayeler yazdı . Jennifer, Oxford Bookworms Collection'dan HG Widdowson ile ileri düzey öğrenciler için uyarlanmamış kısa öykülerden oluşan bir dizi yardımcı danışmandır .