2021 3. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2021 15:33
Nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Hermann Hesse, beni çok etkileyen eserler yazıyor. Okuduğum her eserinde ya şaşırıyorum ya hüzünleniyorum ya da aydınlanıyorum. Yine Siddhartha adlı eserinde de bu şekilde oldu. Çevremden yazar hakkında iyi yorum almıyorum ancak ben yazdıklarında çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Hesse, Jung'un eserlerini okuduktan sonra spiritüalizme ilgi duymaya başlıyor , bunun da etkisiyle Budizm gibi spiritüel dinlerle de ilgileniyor ve hatta inancını da bu yönde değiştiriyor. Bu inanç yolculuğunda yazarımız, kendi düşüncelerini bize Siddhartha adlı eseriyle göstermek istemiş. Tutan bütün eserlerini de Jung'un kitaplarıyla tanıştıktan sonra yazdığını eklemek gerek. Bu eserde çok yakışıklı görünen ve zengin bir aileden gelen ancak mutluluğu hiç bulamamış budist bir adam olan Siddhartha'yı tanıyacaksınız. Siddhartha, hayatı boyunca mutluluğu arıyor ve nirvanaya erişmek istiyor. Bunu yapabilmek için de farklı yollara başvuruyor. Keyifli okumalar dilerim, eğer mutluluğu arıyorsanız belki de bu kitap sizlere yardımcı olabilir. :)
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202447bin okunma