·140 syf.····Okunma: 13 Haziran 2021 03:17 Kreme çalan rengiyle göz yormayan baskısıyla 12 punto ve tahminimce ikinci hamur kağıt. Sırt yazısı var. Livanelinin Kapak resmi seçimi yine roman ile müthiş uyumlu olmuş. Resklerin solgunluğu, adamın duruşu yalnızlığı gökyüzü deniz resim olduğunu bile bile Mustafa'nın fotoğrafı diye düşünmeden edemiyor insan. Küçük bir kasabadaki evlatlarını kaybetmiş bir karı-kocanın hayatından bir kesit sunuyor. Ama bu sırada öykü iki kişinin hayatı olmaktan hiç uzaklaşmadan göçmen sorunu-betonlaşma-hukuksuzluk-doğa katliamı gibi toplumsal sorunları da içeriyor. Yine de benim için en önemli şey güçlü kadınları da içermesi oldu. Hem annesi hem Mesude gözükara kendilerine saygısı olan kadınlar. Mesude sadece eli havaya kalktı diye hiç ikirciklemeden çekip giden bir kadın annesi ise sonuna kadar kızına saygı duyan, yanında duran bir anne. Dilerim aynı güçlü kadınları görmeye okumaya hep devam ederiz. Ayrıca Huzursuzluk kitabını okuyup beğendi iseniz bu da baş köşenizde oacaktır.