2021 7. kitabı
Orhan Pamuk’a dair, Masumiyet Müzesi gibi devasa bir eserden sonra, okuduğum ikinci kitap Kar oldu. O ne bir ideolog ne bir siyasetçi ne de bir gazeteci. Orhan Pamuk büyük bir romancı. Orhan Pamuk’un eserlerini birtakım insanlar dili ağır diye eleştirmiş fakat ben ortada ağır bir lisan göremedim, kelime seçimleri ve diyaloglar çok açık. Bu kitapta da Türkiye’nin bir zamanlar içinde bulunduğu politik ve sosyal durumlardan çok net bir şekilde bahsedilmiş. Açıkçası o dönemleri yaşamayan biri olarak tablo gözümde net bir şekilde canlandı. Sanatçılar olaylara bizim gibi bakmıyor, bu yüzden kitap okumak olaylara ve olgulara farklı açılardan bakabilmemizi sağlıyor, aslında bundan dolayı tüm yazarlarımız övgüyü hak ediyor. Nedensiz bir ön yargı duyduğum ama eserlerini okuduğumda da neden daha okumadım ki dediğim bir yazar oldu. Kurgusu ve üslubu çok sağlam. Okurken hiç yorulmadım, aksine o kadar akıcı ki bitmesin bile istedim. Toplumsal olayları bu kadar iyi anlatması onun ne denli büyük bir yazar olduğunun açık göstergesi. Bu gidişle de bütün kitaplarını da okuyacağım.
KarOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202517,7bin okunma