2021 43. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2021 13:28
İlk kitabın sonunda Karou'nun aslında kim olduğunu öğrenmiştik. Öğrendikleri Karou için yıkıma sebep olsa da umudumu canlı tutmaya çalışmış ve Kimeralar için savaşmaya karar vermişti. Kan ve Yıldız Işığı Günleri bu savaş için neler yaptığıyla ilgili. Halkının güvenini kazanmak için elinden geleni yapmaya çalışması ve Kurt ile yaptığı ittifak işlenmişti. Akiva ve melekler cephesine de yazar bol bol yer vermişti. Akiva, Liraz ve Hazael'in de yardımıyla başka bir yol olduğunu göstermeye çalışıyordu. Ayrıca bu kitapta Kimera kavimleri ve melekler cephesindeki savaşın başka bir boyuta geçmesine de yer verilmişti. İlk kitaba göre Kimera dünyası ve melekleri daha yakından tanıyordunuz. Ayrıca yazarın yarattığı dünyayla ilgili daha detaylı bilgiler vardı. Kitap boyunca Karou'ya çok sinir oldum. Ne kadar haklı gördüğüm yanları olsa da Akiva konusundaki tutumu aşırıydı bana göre. Özellikle Thiago konusundaki kafa karışıklığı aşırı gereksiz geldi bana. Bir de tabii ki herşeyi kendim yapmalıyım duygusuna girdi ki çok zorlama geldi bana. En sevmediğim kadın karakter havalarına girmişti. Bir diğer gereksiz kısımlar da Zuzana ve Mik sahneleriydi. Açıkçası boşlukları doldurmak için var gibiydiler. Kitabın sonuna kadar önemli bir sahneleri vardır belki diye belledim. Son kitapta bir olayları varsa bilemem ama bu kitapta varlıklarını anlamadım. Bana göre gereksiz olmuşlar. Spoiler olmasın diye yazamasam da kitaptaki bir sahne vardı ki en can alıcı ve gözlerimin dolduğu yer orasıydı. Kan ve Yıldız Işığı Günleri, son kitaptaki savaşa zemin hazırlamıştı. O yüzden kitap çok dinamikti diyemem. Ancak aşırı durağan ya da sıkıcı da değildi. Kalınlığı da göz önüne alındığında çabuk okunduğu bir gerçek. Yazarın masalsı anlatımı da eklenince kurgu akıp gidiyor. Özellikle yazar kitapların sonunu öyle bir yerde bırakıyor ki sonraki kitaba geçmekten başka seçeneğiniz kalmıyor. Fantastik, meleklerin savaşı ve arada doğan umudu çağıran bir aşk arayanlar mutlaka bu seriye bakmalı. Son kitaba kadar çabucak geleceğinizi garanti ediyorum.
Kan ve Yıldız Işığı GünleriLaini Taylor · Artemis Yayınları · 20201,189 okunma