Puan vermedi·320 syf.··Beğendi
· #georgeorwel1984
"Bu insanlar, gerçekliğin alenen ihlal edildiği durumları olduğu gibi benimseyebiliyor çünkü onlardan istenen şeyin ardındaki kötülüğü hiçbir zaman idrak edemiyorlar ve olan bitenin farkına varmak için toplumsal olaylara yeteri kadar ilgi duymuyorlar. Anlayıştan yoksun olmaları sayesinde akıl sağlıklarını koruyabiliyorlar.."
SAVAŞ BARIŞTIR
ÖZGÜRLÜK KÖLELİKTİR
CEHALET GÜÇTÜR
Herkese Merhaba
Bugün sizlere uzun zamandır okumayı düşündüğüm, sonunda okuduğum ve iyi ki OKUDUM dediğim efsane bir kitap bırakıyorum. Bu kitapta şunu fark ettim; kitabı okumaktan çok, anlamak önemli. Kitabı okurken hayatın gerçeklerini bir tokat gibi yüzümüzde hissediyoruz. Yazarın geçmiş yıllarda geleceği özellikle de günümüzü bu denli özetlemesi takdire şayan.
Orwell tüm bunları 1940'larda nasıl tahmin edebilmiş? Distopik bir kurgu olduğunu biliyordum, ancak bu kadarını beklemiyordum.. Kitabın kapak tasarımında neden göz işareti olduğunu hep merak etmiştim, kitabı okuduğumda bunu da anlamış oldum.
BİG BROTHER SENİ İZLİYOR
Sene 1984. Winston Smith isminde bir dış parti üyesinin totaliter rejimden bezmesi ve içten içe isyan etmesiyle başlayan hikâye; Ahh o zalim, nafile aldanışlar! diyerek son buluyor. Düşünsenize sürekli izleniyorsunuz.. İnsanlarla yakınlık kurmanız yasak, düşünmek yasak, kendi halinizde tek başınıza vakit geçirmeniz yasak.
Her hareketi izleyen tele-ekranların ve her düşünceyi okuyabilen totaliter düzenin devri. Winston Smith geçmişini hatırlayamasa da, antikacıda bulduğu bir deftere yaşadığı günlerde neler olup bittiğini gelecek nesiller için yazmaya başlar. Yıllarca süren savaşların sonunda dünya artık o üç büyük devletin elindedir. Peki ya sonra?
2 + 2 = 5
“Özgürlük, iki artı iki dört eder diyebilmektir. Eğer buna izin verilirse, gerisi gelir.”
1984, dünya var oldukça güncelliğinden hiçbir şey yitirmeyecek, 20. yüzyılın en önemli kült eserlerinden biridir. Yalnızca yarına değil, bugüne de ilişkin bir uyarı çığlığı niteliğinde olan bu eseri daha fazla bekletmeyin, mutlaka ☞ OKUYUN OKUTTURUN şiddetle tavsiyemdir