TEKRARDAN ÇOCUK OLMANIN BİR ÇARESİ YOK MU?
2021 9. kitabı
Gerçekten bir daha küçük bir çocuk olamayacağımızı bildiğimizde kendimizi mutsuz hissediyoruz dimi. Bir daha çocuk olsaydım eğer her şeyi oyuna çevirirdim. Artık biraz büyü diyenlere sadece gülerdim. Aklıma gelen her şeyi sorardım -Totoca -Ne var -Aklımız erince erdiğini hissedermiyiz? -Ne saçmalıyorsun be -Zeze onun söylediği herşeyi inanmayı bırak artık. Edmondo dayı biraz tırlaktır birazda yalancıdır -O.............  Çocuğu mudur? yani -Totoca çocuklar emeklimidir? Ever şu anda böyle sorular sorsam beni deli ilan ederler galiba. Şu anda da bazı kişiler bazı ebeveynler var ki kendi çocukluğunu unutup şu anki çocukların bu sorusuna cevapsız bırakıyor veya sonunda sinirlenip şamarı patlatıyor İşte Zeze derdini sorularını anlatacak bir "insan" bulamayınca minguinho yani bir ağaç fidanın anlatmış bütün derdini sorusunu. Düşünsenize siz bir fidana istediğiniz şeyi sorabiliyorsunuz istediğiniz şeyi ona anlatabiliyorsunuz ve size cevapta veriyor ne harika bir şey dimi ve en sonunda da o ağacı kesiyorlar buda çok üzücü bir şey Ve yazarımız kitabı da şöyle bitiriyor KÜÇÜKLERE HER ŞEYİ NEDEN ANLATMAK GEREK? Hakikaten de sevgili portuga bana her şeyi çok erken anlattılar. İyi okumalar
Şeker PortakalıJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 2022275,1bin okunma