ARTIK KİTAP OKUMAK YASAK!
2021 22. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2021 23:53
Eğer evinizde kitap varsa, onlarla beraber yakılıyorsunuz hem de itfaiyeciler tarafından. Itfaiyeciler yangın söndürmek yerine ortalığı ateşe veriyor. ... Kitap 1953’te yayımlanmış, distopya türünde. Kitapsız, bilgisiz, edebiyatsız, şiirsiz karanlık geleceği, 2049 yılını anlatıyor. (Insanlar düşünmüyor, sorgulamıyor, robotlaşmışlar.) ... Okuduğum ilk bilim kurgu romanıydı. Keyifli ve akıcı bir kitap. Düşündürüyor.  Okumanızı tavsiye ederim. "Kitapları yakmaktan daha büyük bir suç varsa o da onları okumamaktır." alıntısını ben kitapta göremedim ama okuyan okumayan birçok kişi bu kitaptan alıntı olarak paylaşmış. Kitabı okuyan ve bu alıntıyı gören biri varsa sayfasını yazabilir mi, rica etsem? Keyifli okumalar.
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,3bin okunma
Kitabın aslında böyle bir ibare geçmediği gibi, bu söz Ray Bradbury'e de ait değil. Bu, Rus asıllı ABD vatandaşı şair Joseph Brodsky'nin, 17 Mayıs 1991'de adına düzenlenen devlet şairlik nişanı ödül töreninde söylediği bir söz. İyi okumalar :-)
Leyla
Çok teşekkür ederim, okumayanlar neyse de okuyanlar alıntı olarak paylaşmasa bari. Keyifli okumalar :)