2021 12. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2021 23:59
Bu kitabı her okuduğumda bu hayatta ne yapabilirim ya da nereye kadar ilerleyebilirim diye düşünüp dururum. Evet eeee şimdi ne olacak daha fazla ne yapabilirsin. Sesin duyuluyor mu? Yoksa sen de Küçük Kara Balık gibi bulunduğu diyarlarda hiçbir şekilde anlaşılamayan, kabul görmeyen, faklı olmaktan mütevelli zarar gören incinen, yerini sorgulayan, ait hissetmeyen, benimseyemeyen bir canlı mısın? Evet insan demiyorum çünkü canlılar dünyasında da durum böyledir. Farklıysan, düzene uymuyorsan, burnunun dikine dikine gidiyorsan yok olmaya mahkumsundur ve mecbursundur böyle düşünülüyor, söyleniyor, yazılıyor, çiziliyo... Peki bu durum ne kadar doğrudur? Çünkü çatlak bir ses uyumsuz bir melodi bütün parçayı mahvedebilir ya da yeni bir parça meydana getirebilir. Bu durum ise korku vericidir çünkü yenilik korkutucudur . Korkunun tek çözümü ise yok etmektir... Alışkanlıklar yeniliklerin katilidir... Küçük Kara Balık ise hayatının en büyük mücadelesini vermektedir . Tıpkı hepimizin çeşitli zamanlarda verdiği mücadeleler gibi. Sonuç itibarı ile balık mıyız? Yoksa Küçük Kara Balık mıyız?
Küçük Kara BalıkSamed Behrengi · Can Yayınları · 202336,8bin okunma