·240 syf.····Okunma: 15 Haziran 2021 01:55 Basit bir dille yazılmış oldukça etkileyici bir eser. 1920li yıllarda Londra ve Hong kong da geçen bir kadının ruhani uyanışının hikayesi.
Evlendirilerek sosyal sınıfın yükseltilmesi amacıyla yetiştirilmiş güzel kızımız Kitty’nin yaşının geçiyor olmasının telaşıyla sevmediği bir adam olan biyolog Walter ile evlenmesi ve onu aşık olduğu bir adamla aldatması sonucunda yapılan sadakatsizliğin aldatan ve aldatılan üzerinde ki derin dramını konu almış.
Ben şahsen Kitap boyunda aldatana kızıp aldatılana empati duyacağımı düşünmüştüm ama kitap öyle etkili bir dil kullanıyor ki karmakarışık duygulara savuruyor düşünceleri. Tabi yine de gerçekler her zaman acıdır ve sonucunda acıtır.
Kitabı okuyanlar kitap sonunda şunu da düşünüyor. “Bir şeyi yapmayıp pişman olmaktansa yapıp pişman olmak daha iyidir” deyiminin karşılığı sanırım Kitty. Yalnız burda ki fark zaten pişman olacağını bildiğin bir şeyi hele ki sasakatsizliği yapmak sadece pişmanlık dışında sıfatlar gerektiriyor.
Keyifli okumalar.