Puan vermedi·68 syf.····Okunma: 15 Haziran 2021 12:41 Bir erkeğin onu delice seven bir kadını görememesine ve bu denli kör olması,o kız çocuğunun uzun süre devam eden aşkını hiç fark etmeyecektir.O adam hatta varlığından bile bihaberdir.Bir erkeğin adından bile söz etmeyen bir kadının ağzından,aşkı böylesine hoş ve güzel anlatması bir mucize gibi.Bu bilinmeyen kadına başlarda çok kızıyordum.Tek odak noktası olan bu adama aşkının bu denli tutkulu olması,onun neredeyse obsesifliğe varan tek taraflı aşkını küçümsüyor hatta abartılı buluyordum.Ama sonra kitap öyle bir içine çekiyor ki kendinizi kadının yerine koymamak mümkün değil.Ve bu kez de kadının varlığından dahi haberi olmayan bu adama kızmaya başlıyorsunuz.
Kitapta kadın “sen beni hiç tanımadın” dese de aslında adamla çoğu kez karşılaşmışlardır.başlarda 13 yaşında iken adamın hayatından safi bir hayranlıkla gelip geçer.Fakat adam o kıza baktıysa bile onu esasen görmemiştir.Zaman geçtikçe bu kez tutkulu bir genç kız olarak adamın karşısına çıkar.Genç kız kendini çaresizde fark ettirmeye çalışır.Ama ne yazıkki adam genç kızı bir yabancıdan farklı kılmamıştır.Onu tanımamıştı ama çekici bulduğundan onunla birlikte olur.Genç kız küçüklüğünde onun bir yolculuğa çıkıp gitmesi, onun yollarını gözlemesini,her an gözünün önünde durması için yolculuğa çıkmasını istemiyordu.Birlikte oldukları gün bir yolculuğa çıkacağını ve döndüğünde ona haber edeceğini söyler.Ne var ki adam döndüğünde gözleri kadına karşı yabancılık besler,kendi hayatına kapılıp gitmiştir.Aradan zaman geçer kadın,adamın çocuğunu hiç ses etmeden dünyaya getirir.Onu büyütebilmek için kendini kötü yollara sürüklemiştir.O adamdan farklı bir ben edasıyla çocuğu tutkuyla,özenle yetiştirmiştir.Aradan yine zaman geçer ve bu kez adamın karşısına bir hayat kadını kadar aşağı konumda çıkar.Ve yine onu bir kez daha tanımaz.Kadın buna rağmen adamın teklifini bir kez daha reddetmez.Yolları yeniden ayrılır.Kadın ölüm vakti geldiğinde adama bir mektup yazar ve her şeyi en başından anlatır ona.Ömrü boyunca bütün aklını meşgul eden bu aşkı açığa çıkarmamasının,tek taraflı olduğu düşüncesiyle,aynı şeyleri hissetmeyen adamda bir yük oluşturmasıdır.
Aşkın karşılık beklemeden,sevginin anlamını,sorumluluk
duygusuna yüklemeden kaleme alınmış eser.