••~~
”Muhafızlar ! Kralınıza gelin!” diye bağırdı Philippe.
Sesi, hizmetkarlarının tüylerni ürpertti ve şatonun içinde korkunç bir şekilde yankılandı. On yıldan fazla bir süredir , tam olarak dağılan birliklerini topladığı ve zorla zaferi kazandığı Mons-en-Pevele Muharebesi’nden beri sesini yükselttiğini kimseler duymamıştı ve boğazında bu denli derman olduğunu hiç kimse hatırlamıyordu.
Merhaba Arkadaşlar ;
Lanetli Kral sersinin ilk kitabı olan Demir Kral iki bölümden oluşuyor. Aslında seri kitaplarının tamamlanmasını beklıyordum ama dayanamadım
Epsilon Yayınevi güzelliği diyebilir miyiz bu nasıl kapak tasarımı yumuşacık
Kitap Fransa Kralı IV. Philippe nin oğullarını,kızlarını ve tapınak şövalyelerinin anlatıyor.
Aslında tarihi romanları çok tercih etmem okurken biraz sıkılırım ama bu kitaptaki olaylar , entrikalar okadar yoğun ki kitabın sizi sıkmaya fırsatı kalmıyor
——
“Lanetli Krallar’da bir tarihi romandan beklenecek her şey var.
Demir krallar ve boğdurulan kraliçeler ,savaşlar ve ihanetler,yalan ve şevhet ,kandırmaca ,hanedanların rekabeti,Tapınak şövalyelerinin gizemi ,doğumda değiştirilen bebekler ,kılıç ve günah , büyük bir hanedanın çöküşü ; üstelik -hemen hemen - tamamı doğrudan kronikler ve tarih sayfalarından alınma.
——
~Surların içinde bir casus ,dışarıdaki ordudan daha etkilidir.
~”Gerçek taht oyunları nasıl olur diye düşünüyorsanız , yanıtı Lanetli Krallar.”
—George R.R.Martin
Epsilon Yayınevi