2021 36. kitabı
Kendine bir ödül verileceği kanısı üzerine yola çıkan bir kadının hayatının ödülünü alması yolculuğunu anlatan bu romanda, insanın değerlerinden ne derece uzaklaştığı özünü ne çok unuttuğu hatırlatılmış. Aborijinlerinn doğayla birleşmesi doğayı bu kadar önemsemeleri ve doğanın her sıkıntının üstesinden gelebileceğini düşünmeleri oldukça güzeldi. Yapmacık mutluluklardan , maddesel mutluluktan ve içi boş kutlamalardan arındırılmış mutlulukları insanın nasıl mutlu olabileceği konusunda yol gösterici nitelikte. Kutlamaya değer olanın insan başarısı olması gerektiği müdahale edilemeyen bir şeyin kutlanma niteliği taşımasının akla uymayan bir olgu olduğu üzerine öğretici bir ders barındırmakta içerisinde. Asla yalan soylemedikleri için zihinsel telepati yoluyla iletişime geçmeleri hem gıpta edilesi hem de çok şaşırtıcı. Biz yalan söylemiyoruz diyen insanlarımız bile yalanların renklerinin altına sığınmış durumda yalan söylememek oldukça güzel bir tutum olurdu ve belki de mutluluğa giden yoldaki bir kaç taşı bizim için kaldırabilirdi. Mutluluğu kendi başarı ilerlemelerinde aramaları doğayla uyum içerisinde olmaları mutluluğa ulaştıklarının kanıtı bir gün belki biz de mutluluğu bu şekilde buluruz.
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Klan Yayınları · 201927,5bin okunma