Yazar,kitabında Sokak Nöbetçileri'nin içine ajan olarak gönderilen Helin Aktan'ın Sokak Nöbetçileri'inde aşkı,sevgiyi,merhameti,dostluğu ve daha bir sürü duyguyu öğrenmesini ve keşfetmesini anlatıyor.Bir genç kurgu olmasına rağmen bence gayet uygun bir dille yazılmıştı.(içinde argo sözcük,cinsellik vs. vardı ancak kadın karakterlerin ezilmemesinden ve erkek karakterlerin ilahlaştırılmamasından bahsediyorum.)Kitapta da yazarın bize dile getirdiği gibi aslında Sokak Nöbetçileri bir insan vücudunu ve aile kavramını oluşturuyorlar.Sokak Nöbetçileri aileleri tarafından istenmemiş veya aileleri olmayan çocuklardan oluşuyor.Lal'in anne şefkati,merhameti,empatisi,güveni...Bartu'nun babacan tavırları ve kendine olan öfkesi...(genelde en sevilmeyen karakter Bartu olarak duyuyorum ama bence bu hikayedeki en güçlü ve en acı çekmiş kişi Bartu.)Işık'ın gücü ve güzelliği...(gerçekten Önder'in Işık'a yaptıkları affedilmez.)Yankı'nın her zaman ne olursa olsun başka bir yol araması ve korkularının üzerine gitmeyi öğretmesi.Herkesin onu mükemmel sanması ama onun da bir insan olarak belirli sorunları olması...(yazara erkek karakteri mükemmelleştirmediği ve ilahlaştırmadığı için gerçekten çok teşekkür ediyorum.)Mutlu'nun asla bitmeyen neşesi ve her ne olursa olsun daima ortamı ismi gibi mutlu bir hale sokması...Ve Helin...Baş karakterimiz aynı zamanda romanın dilinden dinlediğimiz karakterimiz.Asla affetmeyeceğim bir karakter.İyi ve masum bir karakter olabilir ama en yapılmayacak kişiye gidip ihanet etmesi benim gözümden düşmesine sebep oldu.Tabii ki iyi yanları da var.Ama gerçekten affedilemeyecek bir karakter olduğuna inanıyorum.Onun dışında bence çok güzel bir kitaptı yazarın betimlemeleri bence çok dozundaydı.Eğer gençlik ve genç kurgu seviyorsanız bu yazıyı okumayı bırakıp derhal bu kitabı almanızı öneririm!