···Okunma: 19 Haziran 2021 20:14 Kayra ile Kinyas birbirlerini tamamlayan ve kendilerini dış dünyadan soyutlamış iki dost. İkisi de 20’li yaşlarının başlarındayken evlerinden ayrılıp Afrika’ya gidiyorlar ve orada yasa dışı işler yapıyorlar. İnsani duygulardan arınmış bu iki karakter için adam öldürmek veya kadınlara tecavüz etmek yemek yemek kadar normal bir şey.
Kitap genel olarak bu iki karakterin üç ülkeyi kapsayan hikayelerini ve iç seslerini kapsıyor. İnsan öldürdüklerini, ve vahşet dolu bir dünyada yaşadıklarını söyledim ama kitabı okudukça bu iki karakter ile bazı yönlerden benzediğinizi farkedeceksiniz bu da sizi şaşırtacak.
Kinyas ve Kayra neden onları destekleyen aileleri olmalarına rağmen normal olamıyorlar? Onların sorunu ne diye merak ediyorsanız ki etmeyenin olduğunu sanmıyorum kitabı okuyup onların hayata karşı bakış açılarını okuyabilirsiniz.
Öncelikle Kayra bölümünün son cümlesi ile Kinyas bölümünün son cümlesi arasındaki tezatlık kitabın en çarpıcı noktasıydı.
Uyuşturucu bağımlısı birinin veya intihar etmek isteyen bir gencin hayata bağlanması gibiydi Kinyas’ın normal hayatı seçmesi. Kitabın ilk yarısı yavaş, ikinci yarısı ise çok hızlı geçti. Kinyas-Kayra-Hayat bölümünde Kinyas ve Kayra bir elmanın iki yarısı gibiydi. Birbirlerinden zor ayırıyordum onları. Lakin Kinyas Kayra’yı bıraktığında ve ikisi kendi yollarını çizince bu iki karakterin ne kadar farklı olduklarını anladım.