···Okunma: 20 Haziran 2021 23:14 Kitabın tercümesi ve/veya dizgisinde ciddi problemler olsa da içerdiği konu bakımından faydalı bir kitaptı. Ahirete inanan biri olsam da ölüm beni dehşete düşüren ve hasta eden bir kavram olmaktan çıktı bu eser sayesinde. Gazali'nin yüzyıllar öncesinden bu güne ulaşan satırları ölüm korkusuyla oyalanmanın anlamsızlığını görmemi sağladı. Mühim olan ahiretteki akıbet ise dünyayı elde etmek yahut elinde tutmak için çırpınmamın anlamı nedir diye sormamı sağladı. Madem ki toprağın altında olanlar bir gün olsun geri gelip ibadet ile meşgul olmak için dünya ve üzerindeki her şeyi feda etmeyi isterler o gün elinde iken istifade etmeli değil mi? Ölümün ve hastalığın karşısında hiçbir güvencesi olmayan bizler ne uğruna harap ediyoruz elimizdeki nimeti. Allah hastalıktan önce sağlığın, meşguliyetten önce ferahlığın kıymetini bilen kullarından kılsın bizi diye çabalamak lazım. Öğütleri, örnekleri, izah ve yönlendirmeleri ile son derece etkili buldum bu eseri. Allah okuduklarımızı anlamayı ve hayatımıza geçirmeyi, sağ iken nefsimizi hesaba çekmeyi nasip etsin cümlemize.