Sefïller
2021 1. kitabı
Tam iki kez severek okuduğum ve sonunda göz yaşlarıma hakim olamadığım eser. Lisede tadına varıp üniversitede daha anlamlı olarak okumak. Sınıf ayrımına, eşitsizliğe ve adalet anlayışına karşı yazılan en büyük eserlerden. Romanda yaşanan olay sizi başlarda kohlberg ahlak kuramının heinz ikilemine götürüyor. Kanunlarca suç sayılan bir olayın içinde mecbur kalmış bir insanın tüm çaresizliğini hissediyorsunuz. Mevcut düzenin, sert kuralların ve yoksulluğun iyi yürekli bir insanı nelere dönüştüreceğine şahit oluyorsunuz. Yaşanan bu olay sonrası çekilen vicdan azabını sadece okumakla kalmayıp derinden hissediyorsunuz. Ve sonrasında iyi biri olmak üzere adılan adımlar yaşanan hiç beklenmedik olaylar. Her bir detayı anlatılmaya değer harika bir eser. Kesinlikle herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Yüz temel eser olmayı fazlasıyla hak ediyor. Victor Hugo; eşitsizliği, halk ve yöneticiler(ayanlar) arasındaki derin uçurumu tüm çıplaklıklarıyla gözler önüne seren bir yazar. Anlatımı çok güçlü, hikaye bütünlüğü sağlam ve olaylar çok akıcı. Çevirmenin orjinalliğini koruduğuna inanıyorum. Muhakkak okumalısınız
Sefiller (2 Cilt Takım)Victor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025105,3bin okunma