2021 7. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2021 11:38
Kitap hakkındaki yorumlarıma geçmeden önce, diğer okurların bu kitap hakkındaki incelemelerini merakla okuduğumu belirtmek isterim. Öyle ki kitap beni fazlasıyla etkiledi ve herkeste aynı etkiyi bıraktı mı öğrenmek istedim. Okurken ara ara sıkıldığım, gereksiz uzatılmış hissine kapıldım yerler oldu ancak sonuna yaklaştıkça gerildiğimi hissettim. Farkında olmadan yazarın ne kadar zeki olduğunu geçirdim aklımdan. Bir duruma, aslında çok zıt yönlerden açıklamalar getirip her açıklamada beni ikna ettiğini farkettim. Okurken size mutlaka sonbaharı, kasvetli havaları ve karamsar hisleri yansıtacak. Konusu ise, hiç bilmediği bir nedenle hakkında dava açılan Bay K. nın sonuçsuz kalan çabalarını, davanın sebebini hiç öğrenememesini ve sonunda idama giden dava sürecini anlatmasıdır. 1984 kitabını okuyanların ara ara o kitabı anımsayacağını düşünüyorum. Gelecekteki olası mahkeme, adalet, hukuk, mücadele anlayışını sıkça metafor yaparak ve eleştirerek anlatmış. Diğer incelemelerden anladığım kadarıyla bazı okurların ilgisini çekememiş ama bazı okurlar da benim gibi kitaptan etkilenmiş, tavsiyemdir.
DavaFranz Kafka · Ren Kitap · 201863,8bin okunma